René Hjetting / Lær at kommunikere autentisk, så du sælger mere

Pludselig havde jeg produceret 50 overskrifter!

Dorthe Søgaard

Som selvstændig stress-specialist ønskede Dorthe Søgaard at få mere struktur på skrivearbejdet og blive bedre til at målrette sine nyhedsbreve. Gennem skriveskolens mentorforløb har Dorthe lært at skrive mere direkte til sine læsere – og hun er overrasket over, hvor nemt det er blevet at lave gode overskrifter.

Dorthe Søgaard arbejder med leder- og medarbejderudvikling i virksomheder, herunder stressforebyggelse og -håndtering, og hun hjælper også private med at takle stress. Dorthe ser stor værdi i at forebygge frem for først at agere, når skaden er sket, og medarbejdere ryger ned i kadence eller ligefrem må sygemeldes.

Stressforebyggelse er både bedre for den enkelte og giver samtidig en bedre udnyttelse af virksomhedens ressourcer. Det kan betragtes som en mental massage, der ligesom den fysiske er med til at vedligeholde et sundt arbejdsliv.

At skrive, så det rammer lige i hjertet

”Jeg vidste godt, at jeg skulle være aktiv med nyhedsbreve, blogindlæg osv., så folk på et tidspunkt har læst og set mig tilstrækkeligt mange gange, til at de føler, de ved, hvem jeg er, og hvad jeg står for, og kommer til mig, når de har et behov. Men det med faktisk at få sat mig ned og skrive, at få struktur på, finde det helt rigtige fokus og få det vinklet – altså at få det skrevet på den rigtige måde – det savnede jeg nogle værktøjer til,” fortæller Dorthe.

Hun kan se, at flere tilmelder sig hendes nyhedsbrev, efter hun har gennemført skriveskolens mentorforløb, og mener, det handler om, at hun nu får vinklet sine tekster mere præcist og skrevet mere direkte, så det rammer lige i hjertet hos folk – frem for at være overordnet og generelt.

Det ligger i overskriften…

”Og så er der det med overskrifterne; de er jo noget af det vigtigste, har jeg lært! Med skriveskolens redskaber har jeg pludselig produceret 50-75 overskrifter – og så er det jo bare at gå i gang med at skrive resten af teksten. Med de værktøjer, jeg har fået, kan jeg skabe mange forskellige typer overskrifter. Fx er det genialt at tænke i: Hvad er det få en ’pain’, personer kan gå med, og hvad kan bringe dem videre?” lyder det fra Dorthe.

Fleksibelt onlineforløb matcher en travl kalender

Dorthes kalender er godt fyldt op, så det ville have været svært at finde hele dage til fysisk fremmøde på skriveskolen. Online formen kombineret med den personlige sparring har derfor passet Dorthe godt: ”Online undervisningsmodulerne har ligget på et godt tidspunkt, og samtidig har det været trygt at vide, at de blev optaget.

På den måde er jeg sikker på altid at kunne få modulet med, hvis jeg en enkelt gang ikke kan være med live,” forklarer Dorthe og tilføjer, at den opfølgende sparring blandt andet har bidraget til at holde hende til ilden og få lavet de forskellige opgaver.

Roadmap for fremtiden

Den sidste 1-1-sparring handler om, hvordan man kan arbejde videre med skrivearbejdet fremover. ”Nu har vi sat det her i søen – hvad så? Det er en god og naturlig afslutning på forløbet at stille det spørgsmål; det gør jeg også selv, når jeg arbejder ude i virksomhederne.

Hvad skal næste skridt nu være? – For vi skal jo følge op på tingene,” pointerer Dorthe, som i øvrigt allerede har anbefalet skriveskolens mentorforløb til andre.

Tjek om skriveskolens mentorforløb ikke er noget for dig?

De 3 bedste ting ved skriveskolen, ifølge Dorthe Søgaard

1. ”Jeg har fået struktureret mit skrivearbejde og lagt det i en ramme: Det er her, jeg skriver.”

2. ”Men hvad skal jeg så skrive om? Her har blandt andet arbejdet med overskrifter hjulpet mig til at finde nogle gode emner og indgangsvinkler.”

3. ”Det rigtig svære er så at få skrevet teksten på en måde, så den vækker interesse, så folk tænker: ’Wow, det her vil jeg gerne læse’. – Så det ikke kun er overskriften, der fænger, men at man faktisk får lyst til at læse videre, fordi indholdet er skruet sammen på den rigtige måde. Og den del er jeg også blevet meget bedre til via forløbet på skriveskolen.”

Læs mere om Dorthe Søgaard her